A. MULTIPLE CHOICE
PAGE 110 - 115
1. D
2. C
3. D
4. C
5. A
6. B
7. C
8. E
9. E
10. D
11. C
12. B
13. C
14. E
15. B
16. E
17. A
18. E
19. E
20. B
20. C
21. A
22. A
23. B
24. B
25. C
26. A
27. E
28. D
29. A
30. C
B. ESAI
1. Explain the proper way to turn a computer On and Off !
Turn On the computer :
a.Ensure that all power cable in a computer are connected
b.Turn On the CPU by pressing the ON or Power button on the casing
c.Turn On the monitor by pressing the On or Power button on the monitor
d.Wait until the booting procedure is finished, which is shown by the desktop appearance on the monitor screen.
Shut Down on the computer :
a. Close all active application programs.
b. Click the Start button on the desktop menu.
c. Click the Shut Down button
d. Wait a moment until the computer is shutting down.
2. Name several categories of application software !
a.Word Processor (Office Suite)
b.Graphic Suite
c.Multimedia
d.Web Browser
3. Explain briefly about computer operation !
a. user
b. input
c. CPU
d. output
e. and back to the user
4. What is the abbreviation and the function of ROM !
ROM = Read Only Memory. ROM is to save computer operation program .
5. Name word processing software from Windows Vista operating system !
Those are Notepad and Wordpad
6. Name types of flash memory that you know !
CF, SD, MMC, Memory Stick and xD
7. Name three examples of computer network topology !
a. Bus Topology
b. Star Topology
c. Ring Topology
8. What are the ethics in using ICT device in the places of worship ?
kuTo avoid ICT device and To switch into silent or vibrate mode
9. Name aspects to be aware of in using a cellphone ?
a. Use a handsfree device to reduce the electromagnetic wave. Even though it has not been clinically proven, electromagnetic wave can distrub brain cells and can cause cancer. Using cellphones for a long period of time can heat the ears.
b. Do not use the cellphone while driving. Besides it is against the rule, it distracts the driver's concentration. IF it is really necessary to use cellphone, use a handsfree device.
c. Do not use cellphone on a plane. The electromagnetic wave transmission distrubs the navigation system in the cabin that could cause a plane uncontrolled or lose direction
d. Do not use a cellphone in a gas station. The warning is because it can break the cellphones or the filling up digital devices in the gas station.
10. Describe the advantage of using genuine software !
a. Free application software updates
b. Official technician support
c. Upgrade discount
e. Software manual
f.Guaranteed free from virus and spyware
Sabtu, 06 November 2010
Evaluation of Semester 1
Diposting oleh beby ajeng di 02.16 0 komentar
Senin, 01 November 2010
Evaluation of Chapter 3
A. Multiple choice
1.A
2.C
3.C
4.A
5.E
6.A
7.A
8.C
9.A
10.C
B. Essay
1. Name several factors that make someone prefer using illegal softwares.
Answer: a. Low income, b. Low education, c. The cost a permit or licensed software is relatively expensive, d. Low law enforcement, e. Lack of awareness to use genuine software.
2. Describe the difference betweet ethics and morality in the society.
Answer: Ethics are a concept of acknowlegment by the society towards human thoughts, which means that this cncept evolves following men's true values. Whereas, morality is a code of conduct or a common conception of what is right according to the society (common values).
3.what is meant by the patent rights of a product?
Answer: Trademark with patent has rights by law, so that the invention cannot be used by people or other company without the permission of the patent owner.
4. Explain the correct position/posture to use a computer.
Answer: The good sitting position is to sit on a seat with a back-rest, and the head is not so high in order to keep the linear ditance with the monitor.
5. What is the abbreviation of HAKI ?
Answer: Hak Atas Kekayaan Intelektual (HAKI) or Intellectual Property Rights Protection.
Diposting oleh beby ajeng di 20.47 0 komentar
Senin, 25 Oktober 2010
evaluation of chapter 2
A Multiple Choice
1.A
2.C
3.B
4.B
5.E
6.E
7.C
8.B
9.A
10.C
B. Esai
1.In ASCII code,by what code is letter W represented ?
answer : W is represented by the number code 87.
2.Name and explain all supporting devices inside a CPU.
answer : if CPU (casing) so the supporting devices are monitor,keybord,printer,mouse,speaker,etc.
- monitor/devices
is to display information in visual form,using images and text.
- printer is an output devices to produce the result of computer process in text or graphic on paper (in a printed form).
-speaker is an output device which produces sound signal.
3.What is the abbreviation and the function of ROM?
answer : ROM (Read Only Memory). ROM is to save computer operation program such as BIOS and booting.
4.Name three examples of network interface cards.
answer : there are several NIC types in the market, such as:ethernet, arjenet,and token ring.
5.Name several cables that use on a wired network.
answer :
- UTP cable
- STP cable
- Coaxial Cable
- Optical Fiber
Diposting oleh beby ajeng di 20.54 0 komentar
Senin, 04 Oktober 2010
evaluation of chapter 1 - A. multiple choice..
.......................................
Diposting oleh beby ajeng di 21.55 0 komentar
ah sekedar contoh


sebelum membaca kisah di bawah ini persiapkan dirimu untuk tertawa sambil menangis selama lamanya.
ada kucing menangis sambil senyam-senyum.
ada kambing mengeong sambil menggongong .
ada abdi zulkarnaen sedang berkokok dan bertelur.
ada kin micloud mengaung-ngaung setelah menghilang seribu tahun.
Diposting oleh beby ajeng di 21.34 0 komentar
Label: kisah konyol
School Task
Scoll Task 2
Evaluation Of Chapter
A. MULTIPLE CHOICE
1. A. SOFTWARE
2. A. TO SET SOFTWARE WITH THE HARDWARE
3. E. ADOBE PHOTOSHOP
4. C. TURNING ON THE CPU BY PRESSING THE ‘’RESTART’’ BUTTON ON THE CASING
5. A. SHUT DOWN
6. D. CLICK TURN OFF COMPUTER
7. D. STORAGE DEVICE
8. C. RESET
9. A. CLICK START MENU, SELECT ALL PROGRAMS, CLICK MICROSOFT OFFICE, CLICK MICROSOFT OFFICE WORD 2007
10. B. DOUBLE-CLICKING EXCEL SHORTCUTB.
ESSAY
1. How To Turn On A Computer Property ?
Ensure That All Power Cable In A Computer Are Connected
Turn On The CPU By Pressing The ON Or POWER Button On The Casing
Turn On The MONITOR By Pressing The ON Or POWER Button On TheMonitor
Wait Until The BOOTING Procedure Are Finished
2. What Do You Know About The Reset Button ?
The Button Is Used Only If The Computer Hangs Or Crashes
3. Name Several Ways To Open An Applications In Windows Vista ?
By Using Shortcuts On The Desktop
By Using Start Menu
4. What Is The Office Suit ? Mentions Examples Of Office Suit ?
Word Processor Is The Software For Documenting Letters, Books, Reports, Thesis, Work Paper, Etc.EX : MICROSOFT OFFICE 2007, ABIWORD, OPEN OFFICE .Org
5. Name Several Examples Of Applications System That Is Compatable With Windows Vista Operating System ?
Word Processor
Graphics Suite
Web Browser
Using Calculator To Calculate Matemathical Operation
Using Paint To Simple Drawing
Using Wordpad To Type Simple Documents
Diposting oleh beby ajeng di 00.02 0 komentar
